BMW i Genève '15

BMW Group visar vårens nyheter på Genève-mässan 2015.


Joakim Söderström, vd Förenade Bil, har besökt årets första stora bilmässa och bevakar nyheterna från BMW Group.

Lars Söderström tillsammans med sönerna Peter Söderström och Joakim Söderström på Salon de l'automobile de Genève 2015.

BMW på bilsalongen – nytt och spännande för både vuxna och barn.


BMW har aldrig gjort anspråk på att vara en renodlad familjebil. Här handlar det först och främst om bilar som det är en fascinerande upplevelse att köra. Att den upplevelsen delas av både kvinnor och män, har vi alltid vetat. Men för att ett bilmärke ska kunna leva upp till begreppet körglädje i både bredd och djup, krävs det mer än starka motorer och fantastiska köregenskaper. BMW har i många år visat detta genom att i varje ny generation erbjuda bilar med lägre bränsleförbrukning i kombination med högre dynamik – och bättre utrymme. Detta framtidsinriktade tänkande visas på många sätt på den internationella bilmässan i Genève 2015 – där även omtanken om familjens minsta har en given plats.

Nya BMW 1-serien: kompakt format i kombination med körglädje , effektivitet och rymlighet.


BMW passerar nu två miljoner sålda bilar i 1-serien. Den senaste versionen visar upp flera nyheter, båda på utsidan och under skalet. Fronten och bakpartiet hos 3- och 5-dörrarsversionen har en ny design, som bidrar till att minska bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppet: från 0,8 – 0,34 liter per mils blandad körning respektive 188 – 89 g/km. De lägsta värdena gäller för BMW 116d EfficientDynamics Edition med en 116 hk stark 3-cylindrig motor. Urvalet av motorer för BMW 1-serien har utökats med den senaste generationens 3- och 4-cylindriga bensin- och dieselmotorer. I programmet ingår även den raka 6-cylindriga motorn för BMW M135i.

I standardutrustningen finner vi bland annat Radio Professional och BMW iDrive, komplett med en 6,5 tum stor bildskärm som är fristående integrerad i instrumentpanelen. Som alternativ till standardutrustningen finns paketen Advantage, Sport Line, Urban Line och M Sport.

Nya BMW 2-serie Gran Tourer: Enastående flexibilitet och plats för upp till sju personer.


Med BMW 2-serie Gran Tourer har BMW än en gång skapat ett nytt bilsegment. Gran Tourer är den första modellen i den mindre premiumklassen som rymmer upp till sju personer på tre stolsrader – utöver det generöst tilltagna bagageutrymmet. Kraven på mobilitet och sportighet från den unga familjen möter BMW 2-serie Gran Tourer med fem nyutvecklade turboladdade motorer med en effekt som sträcker sig från 116 hk till 192 hk. Den motsvarande bränsleförbrukningen för blandad körning går från 0,39 till 0,64 liter/mil med koldioxidutsläpp på 104 till 149 g/km (uppmätt enligt EU-körcykeln). Med BMW EfficientDynamics innebär detta sportig dynamik i kombination med en enastående effektivitet.

BMW M4 MotoGP safety car: extra kraft med innovativ vatteninsprutning.


När det går riktigt fort, krävs det en säkerhetstjänst som hänger med, om något händer. BMW M4 Coupé kommer denna säsong att finnas som säkerhetsbil vid 2015 MotoGP. Denna högprestanda-coupé har en motor med innovativ vatteninsprutning, något som ökar både kraften och effektiviteten, även vid full belastning av den raka 6-cylindriga motorn. En teknik som bygger på många års erfarenhet av tävlingsbilar hos BMW M GmbH. Bilen är naturligtvis en suverän representant för BMW M, med prestanda, exklusivitet och individualitet som når nya nivåer.

Framtidens mobilitet: BMW i lanserar nya tjänster för BMW i3 och BMW i8.


 Minskade driftskostnader får aldrig uppnås på bekostnad av körglädjen i en BMW. Det gäller även för BMW i3, som tillverkas som en helt eldriven modell eller med Range Extender för en räckvidd på upp till 30 mil, och BMW i8, en renodlad sportvagn med plug-in och en bränsleförbrukning på 0,21 l/mil och koldioxidutsläpp 49 g/km, acceleration 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder och en toppfart på 250 km/h.

Efter lanseringen av BMW i3 och BMW i8 har utbudet av tjänster och utrustning för de båda modellerna vuxit snabbt. I standardutrustningen för BMW i8 ingår från mars 2015 programmet Pure Impulse Experience, med exklusiva features inom områdena kultur, design, resor och gastronomi. Som extrautrustning för BMW i8 finns interiörlinjen Carpo Carum Grey, som är ett exempel på innovativ estetik och enastående kvalitet.

Räckvidden för bilarna från BMW i sträcker sig även utanför det egna landets gränser. Med ChargeNow har man tillgång till 26 000 laddningsstationer i 21 länder, jorden runt. Det europeiska nätverket för ChargeNow omfattar för närvarande Tyskland, Österrike och Belgien men naturligtvis med planer på att utvidga det till fler länder. Andra tjänster kommer inom kort, med syftet att göra det ännu tryggare och bekvämare att köra en bil från BMW i.

BMW ConnectedDrive med appen ”myKIDIO” i bilen: smart underhållning för passagerarna i baksätet.


Långa bilresor brukar sällan vara särskilt uppskattade av barn. Det är naturligtvis något som man är fullt medveten om hos BMW. Som tillbehör finns därför en rad tjänster och produkter som underhåller och sysselsätter de mindre passagerarna. Det senaste i raden är appen ”myKIDIO”, vilken finns helt integrerad för BMW 2-serie Gran Tourer (för närvarande endast för den tyska marknaden men fler länder på g). Med appen kan man från framsätet via kontrollreglaget för iDrive välja TV-serier, filmer, ljudböcker och musik som passar för barnen. Visningen sker på anslutna iPads eller liknande system. Det går naturligtvis också att visa information om resan – ett bra svar på den vanliga från ”När är vi framme?”.