BMW i Genéve '16

Förenade Bil MAGAZINE rapporterar om BMW-nyheter på Genève-mässan.


På den 86:e Geneva International Motorshows visar BMW upp flera nyheter med stor betydelse för den fria rörligheten. Och som vanligt handlar det inte bara om starkare och effektivare motorer, utan även om intelligenta lösningar för alla aspekter av hållbar bilkörning.

 

Förenade Bil MAGAZINE med Joakim Söderström finns på plats i Genève ger här en direktrapport från årets första stora bilexpo i Europa.

Bland höjdpunkterna finns världspremiären för nya BMW M760i xDrive, en äkta sportlimousine i lyxsegmentet. Det är också debut för iPerformance som innebär överföring av teknik från BMW i till alla BMW plug-in-hybrider, meddelar Joakim Söderström.
Nya BMW M2 utmärker sig genom alla sina komponenter från M Performance. I den mest extrema delen av utställningsprogrammet finns BMW i8 Protonic Red Edition, en specialversion av BMW i8. Man visar också On-Street Parking vilket genom Information från BMW ConnectedDrive representerar praktisk nytta i smart form, avslutar Joakim Söderström.

Nya BMW M760i xDrive. Överlägsen komfort och suveräna prestanda i skön förening.


Världspremiären för flaggskeppet i den nyligen lanserade BMW 7-serien definierar sin topposition med 12-cylindrig M Performance TwinPower Turbo-bensinmotor under huven. Raffinerad kraft på högsta nivå. Utsökt körkultur i alla hastigheter. Med kombinationen av dynamiska köregenskaper och enastående körkomfort ger BMW M760Li xDrive en ny definition av sin roll i lyxsegmentet. Här har det dynamiska konceptet hos BMW M performance-bilarna fått en ny, strålande form. Den bensindrivna 12-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-motorn utvecklar 441 kW/600 hk med en bränsleförbrukning för 10 mils blandad körning på 12,6 liter och motsvarande koldioxidutsläpp på 294 g/km. Accelerationen från 0 till 100 km/h går på 3,9 sekunder och den elektroniskt reglerade toppfarten ligger på 250 km/h.

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

Premiär för BMW iPerformance. Överföringen av teknik från BMW i till andra modeller från BMW synliggörs av nya designelement.


De nya designelementen för BMW iPerformance, som kommer att finnas för alla BMW plug-in-hybridmodeller från juli 2016, markerar överföringen av teknik från BMW i till andra delar av modellprogrammet från BMW. Det kommer att introduceras för modeller i nya BMW 7-serien, som utökas med tre plug-in-limousiner i lyxsegmentet. BMW kommer då att kunna erbjuda fem modeller med plug-in-hybridteknik. Från BMW 2-serien till 7-serien har BMW täckt in marknaden med ett brett program – från kompaktklassen till lyxklassen. Och fler modeller är på gång. Alla BMW plug-in-hybridmodeller utnyttjar redan expertkunskapen hos BMW i, när det till exempel gäller elektriska motorer, battericeller och elektroniska kontrollsystem. För att visa att det här handlar om den rigorösa strategi, som BMW förverkligar hos sina modeller med elektrisk drivning, får alla iPerformance-modeller en BMW i logo på den främre sidopanelen, BMW i-style blue dekorelement i frontens njure och navkapslar samt en eDrive logo på C-stolpen.

Kunden kan även utnyttja de produkter och tjänster som ingår i BMW i 360° ELECTRIC. Dessa omfattar bl a BMW i Wallbox för laddning i det egna garaget, inklusive installationsservice. Appen BMW i Remote och intelligent BMW Connected Drive Services ger ytterligare fördelar.

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

Nya BMW 7-seriemodeller med häpnadsväckande bränsleförbrukning.


De nya plug-in-modellerna i nya BMW 7-serien hämtar sin kraft från en 4-cylindrig bensinmotor med BMW TwinPower Turbo-teknik och en elektrisk motor. Tillsammans levererar de en systemeffekt på 240 kW/326 hk. Nya BMW 740e iPerformance med axelavstånd som standardmodellen och nya BMW 740Le iPerformance med förlängt axelavstånd väcker uppmärksamhet med sina suveräna, dynamiska köregenskaper och en bränsleförbrukning på bara 2,1 liter för 10 mils blandad körning. Koldioxidutsläppet ligger så lågt som 49 g/km. Hos nya BMW 740Le xDrive iPerformance (bränsleförbrukning 10 mils blandad körning 2,3 liter med ett koldioxidutsläpp på 53 g/km) fördelar det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift den kombinerade kraften hos förbränningsmotorn och den elektriska motorn mellan den främre och den bakre hjulaxeln. Detta sker kontinuerligt och anpassat efter de aktuella körförhållandena. Modellerna med plug-in-hybridteknik i nya BMW 7-serien erbjuder körupplevelser i toppklass, komfort och lyx för långa resor i kombination med elektrisk körning, helt utan utsläpp lokalt. Därigenom står de för det hittills mest rigorösa förverkligandet av Efficient Dynamics i bilar från BMW.

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

Nya BMW M2 Coupé med komponenter från BMW M Performance – för ännu mer dynamik och personlig profil.


När det gäller dynamik och prestanda sätter nya BMW M2 ribban i segmentet för kompakta, högprestanda sportvagnar. Den har en design som exakt motsvarar dess sportiga karaktär och suveräna köregenskaper. Nu kan de dynamiska köregenskaperna och den sportiga designen hos BMW M2 Coupé förstärkas ännu tydligare med det urval av komponenter från BMW M Performance, som presenteras på bilmässan i Genève. Kunden kan välja bland komponenter som inspirerats av motorsporten, för att ytterligare betona de dynamiska kvaliteterna hos bilens aerodynamik, drivlina, förarmiljö och chassi. Komponenter som alla motsvarar allra högsta krav på kvalitet, funktion och elegans.

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

BMW i presenterar specialmodellen BMW i8 Protonic Red Edition.


 Med den helt elektriskt drivna BMW i3 och den extremt sportiga, innovativa plug-in-hybriden BMW i8, i kombination med ett omfattande och lättillgängligt serviceutbud, har BMW i placerat sig starkare på marknaden än något annat bilmärke i den eldrivna premiumklassen – en position som BMW nu vidareutvecklar för att forma framtiden för den personliga rörelsefriheten. Varumärket BMW i har en inriktning som framför allt präglas av begreppet hållbarhet. Ett exempel är BMW i3, som är den enda bilmodellen i världen, som har ett certifierat koldioxidavtryck. I kombination med detta lägger BMW i även stor vikt vid innovativ drivning och progressiv design. Dessa egenskaper förverkligas på ett mycket eftertryckligt sätt hos nya BMW i8 Protonic Red Edition, som presenteras här på bilmässan i Genève. Framtidsinriktade bilälskare kan se fram mot en serie specialversioner av denna innovativa plug-in-hybridbil.

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press

BMW ConnectedDrive. Premiär för On-Street Parking Information.


BMW ConnectedDrive är ett omfattande paket med intelligenta tjänster och produkter som gör bilkörning ännu säkrare, lättare, bekvämare, mer underhållande och mindre belastande på miljön. En nyhet från BMW är On-Street Parking information, som genom att utnyttja potentialen hos många uppkopplade bilar snabbt kan identifiera tillgången på parkeringsplatser längs gatorna i olika delar av en stad med hjälp av en parking probability display. Lediga parkeringsplatser visas på bilens Control Display, för att föraren ska kunna köra direkt till den del av staden, där möjligheterna att finna en ledig plats är som störst.

Bilder BMW Press

Bilder BMW Press