GT Racing

GT Racing


Det blev en bra avslutning på den spännande GTB-säsongen. Sista racet gick på nybyggda Tierp Arena som var både krävande och farlig. Hittills hade bröderna Joakim, Peter och Jan Söderström delat på stinterna för Förenade Racing. Men till sista racet fick vår racingtekniker Daniel Hansson dra på föraroverallen.

Foto: Urzula Striner, Tommy Skånberg
Förenade Bil Magazine 2013

Daniel imponerade och bättrade sina varvtider och han lade grunden till pallplatsen tillsammans med Joakim Söderström i årets sista tävling i Swedish Racing League, GTB klassen på Tierp Arena. 

Den förre BMW Dealer Team föraren Lennart Bohlin i par med Jimmy Bohlin körde hem mästerskapet i GTB klassen i Swedish Racing League. Team BR Motorsport vinner med tre poängs marginal till Midmark/Holmberg och WestCoast Racing i BMW M3 GT4, samma modell som Förenade Racing, som dock hamnade utanför pallplats i säsongens sammandrag.


"Daniel Hansson och Joakim Söderström passade på att gratulera segrarna med rejält Pommac-sprut!"


Daniel Hansson, elektriker och mekaniker


Tillhör tävlingsteamet Förenade Racing och har bensin i blodet. Dragracing är en familjeangelägenhet, hans mamma är både tävlings-ledare och domare för mc-tävlingar. Daniel är säkerhetschef på strippen, Malmö Raceway. Och ja – den typen av motortävlingar är helt lagliga! 

Go Oliver!


Oliver Söderström, junior i Förenade Racing teamet, vann distriktsmästerskapet i KF3 och placerade sig totalt 4:a i SKCC 2012, vilken är en av Sveriges största kartingserier med över 850 deltagare. Det ingår 9 deltävlingar i serien. Flera av Sveriges största racingstjäror har börjat sin karriär i karting och har varit med och deltagit i denna serie. Noterbart är att Formel 1 världsmästaren Sebastian Vettel vann europatiteln 2001 i motsvarande kartingserie för att sedan köra Formula BMW under säsongerna 2003 och 2004.