The 81st Geneva Motor Show

The 81st Geneva Motor Show - 2011


Entusiasmen är tillbaka i bilbranschen.

 

Det går det inte att ta miste på vid den 81:e Internationell Motorshow i Geneve i Schweiz. Sällan har det varit så positiv stämning och så många varierande nyheter som presenterats. Här samlades 260 utställare på 80 000 kvm utställningsyta och presenterade 65 världspremiärer och ett hundratal europapremiärer för de 750 000 besökarna.

Det handlade i år inte bara om snåla små miljöbilar utan också om renrasiga sportbilar, lyxbilar, och allt däremellan. Alla tillverkare har ju nu mer eller mindre elbilar eller hybrider i sina modellprogram eller så kan de i alla fall presentera konceptbilar. Till och med Rolls-Royce kunde i år presentera ett elbilskoncept som heter 102EX och det bygger på Phantom modellen.

Många sportbilar hade premiär och för att nämna några så presenterades BMW 1-serie M Coupé, Ferrari FF, Lamborghini Aventador, De Tomaso m.fl.

 

Att få möjlighet att besöka mässan under press-och branschdagarna innan den stora publika anstormningen är en ren fröjd. Här samlas hela världens branschfolk och utbyter erfarenheter med varandra. Att få träffa storheter som Adrian van Hooydonk (BMWs chefsdesigner), Chris Bangle (BMWs tidigare chefsdesigner), Bob Lutz (GMs good old man), Jackie Stewart (ex. F1 mästare), Ludwig Willisch (BMWs Europachef och tidigare Nordenchef) etc. är helt fantastiskt. Här får man verkligen en chans att knyta kontakter och att lära sig ännu mer av branschkolleger samtidigt som man kan pejla av stämningen och den var det som sagt inget fel på.