Blivande F1 tekniker på Ring Knutstorp

Blivande F1 tekniker på Ring Knutstorp


Svalöfs Gymnasium är en av de mest anrika internatskolorna i landet. Gymnasiet jobbar med flera nationella program och devisen är ”Lärande på riktigt” vilket innebär i stort att all undervisning ska utgå från praktik. Man utgår från vad eleverna tycker är roligt och jobbar med det samtidigt som man uppfyller de givna mål som finns. Gymnasiet kompletterade för tre år sedan sitt utbud i fordonsprogrammet med den spännande inriktningen som ger spetskompetens inom racing och motorsport - tävlingstekniker.

Text: Rolf Ramestam
Foto: Martin Palm - West Coast Racing
Förenade Bil Magazine 2012


 

 

 

  

 På Ring Knutstorp byggdes, bl.a. med stöd från Förenade Bil, en helt ny skolbyggnad för den nya linjen. Och drömmen om att bli tävlingstekniker, efter gymnasiestudier på legendariska Ring Knutstorp, har skapat köer till intagningarna. Utbildningen varvas mellan teori och praktik. Dels i de toppmoderna utbildningslokalerna med utsikt över i stort sett hela racingbanan och dels på gymnasiet i Svalöv där man läser vissa kärnämnen. 

 

 

 


 


 

 

 

Den arbetsplatsförlagda utbildningen kan mycket väl vara i ett professionellt tävlingsteam och ger eleverna försmak på vad som gäller inom racing. På senare år har motorsporten betytt mycket för utveckling av miljöeffektivare fordon och på motorsportgymnasiet arbetar man för en internationalisering så att eleverna kan läsa vidare till racingingenjörer på högskola eller universitet. Kanske får vi se Diana Eckhoff som tekniker i ett framtida Formel 1 stall.