The Valley of Speed

RING KNUTSTORP - The Valley of Speed


Stirling Moss, Frank Williams, Joakim Bonnier, Ronnie Peterson, Niki Lauda, Reine Wisell, Alain Prost, Nelson Piquet, Mika Häkkinen, David Coulthard, Rubens Barichello, Kenny Bräck...

Många är världsstjärnorna som gästat Hyllinge Motor Sällskap och Ring Knutstorp. Det stora intresset för motorsport i byarna vid Söderåsens sluttning är dokumenterat ända sedan Kungliga Automobil Klubben arrangerade landets första internationella Grand Prix för automobiler. Året var 1933.

Men det skulle det ta några decennier innan man kom igång med biltävlingar på Ring Knutstorp och det var på oljegrus som de första biltävlingarna kördes för femtio år sedan. Men kort tid därefter trumlades riktig asfalt de1100 metrarna och 1970 förlängdes banan till dagens sträckning.

AB Motorbanan Ring Knutstorp


Total yta:
60 ha

Asfalterad bana:
2.070 meter

Banbredd:
10-12 meter

Terrängbana:
2.350 meter

Trafikövningsplats med halkbana

Depåyta:
24.000 kvm

4-bädds stugor:
14 st

Webadress:
www.ringknutstorp.com

Motorbanan Ring Knutstorp är vackert belägen i naturskön miljö vid foten av Söderåsen, vilket gör det lätt att njuta och koppla av när man är här. Banan gästas årligen av hundratusen besökare och har blivit nominerad till utmärkelsen ”Årets Evenemang” av Marknadsföreningen i Helsingborg. Här bjuder man inte bara på spännande motortävlingar, utan också möjlighet till skräddarsydda konferenser, roliga aktiviteter med andra hästkrafter och utbildningar för bil- och motorcykelförare. I moderna fyrbäddsstugor innanför entrén erbjuds boende och restaurangen Paddock Club, med fullständiga rättigheter, dukar upp en god buffét. Och i de vackra omgivningarna nns såväl vandrarhem, hotell, gästgiverier som bed- and-breakfast alternativ.

Text: Rolf Ramestam