Verkstadshjältar

Verkstadshjältar


Du lämnar din bil till service eller på grund av att någon detalj inte fungerar tillfredsställande. Du hämtar den på avtalad tid, fräsch och välfungerande. Men vilka är det som tar hand om din bil när den är på verkstaden; vilka är de som felsöker, reparerar, lagar plåt- och lackskador och lägger ner sin själ för att du ska kunna färdas säkert och vara nöjd som kund? Här profileras några av våra många doldisar som gör jobbet.

Text: Jeanette V Rosengren
Foto: Urszula Striner
Förenade Bil Magazine 2013

Ola Hoffmann, verkmästare


Lämna köttet till honom och grillfesten blir räddad. Har innebandy som söndagsnöje när han inte skjutsar sina barn till deras olika aktiviteter. Började som mekaniker 1989 och är nu verkmästare, en lojal medarbetare som varit Förenade Bil trogen under hela sitt yrkesverksamma liv.

Stefan Larsson, plåtslagare


Köpte en gång ett renoveringsobjekt från en bilskrot i Kalifornien. 15 år senare är hans Bel Air 57 herrgårdsvagn tiptop och egenhändigt renoverad. Har ett tungt jobb och tränar styrketräning för att hålla sig i trim. Känner en yrkesstolthet över att se ett tydligt resultat på de bilar han arbetar med. 

Thomas Andersson, mekaniker


En mångsidig mekaniker som fixar allt från service- och elektriska jobbtill riktigt stora komplicerade projekt. Gillar ordning och reda bland verktygen. På fritiden lägger han en del tid på styrketräning och kost. Umgås ofta med vänner. Finns tid över skruvas det också på ett äldre BMW 3-serieprojekt.


"Det är roligt att jobba i  verkstaden för  där är så bra sammanhållning, oavsett ålder på grabbarna så har vi alltid kul."


 

Tobias Larsson, mekaniker


Jobbar med service men har också specialkunskaper vad gäller motor- och växellådsreparationer.  Allt för att bilarna ska hållas driftssäkra. En praktiskt lagd herre som flugfiskar på sin fritid, när han inte renoverar hus. En fångad lax var så stor att den knappt fick plats i ugnen! 

Ola Jönsson, mekaniker/elektriker


Berättar engagerat om BMW:s olika säkerhetssystem, exempelvis Night Vision som med hjälp av infravärme känner av människor och djur som befinner sig upp till 300 meter framför bilen. Med två små barn finns inte så mycket fritid, men när han hinner gillar Ola att titta på motocross. Gammal Enduroförare och handbollsspelare som trivs med sin tillvaro. 


"Det är kul att gå till jobbet varje dag. Vi är ett bra gäng som hjälps åt!"


 

Kristoffer Malmros, plåtslagare


Gillar att arbeta med BMW eftersom han upplever att bilägarna bryr sig mycket om sina bilar. Spelar mittfältare i Hasslarps BK. Kristoffer förenade nytta med nöje när han gifte sig vid startsträckan på ring Knutstorp. Om hustrun var svårövertalad? Inte alls, hon delar Kristoffers motorintresse och har uppdrag för Svenska Bilsportförbundet.


"Vi bytte ringar och däck samma dag!"


 

Bo Andersson, plåtslagare


Har ett stort fotbollshjärta och är sedan tio år ordförande i BK Kick. Hans spelar- och ledaregenskaper har flera malmöföreningar dragit nytta av genom åren. Hus och trädgård är annat som fångar intresset för denne trotjänare som haft Förenade Bil som sin arbetsplats sedan 1990.

Aleksandr Artimovic, plåtslagare.


- Jag är intresserad av BMW-bilar för att de har klass och utseende, säger Aleksandr. Det roligaste är att se hur bilarna utvecklas inom design. Sysslar helst med styrketräning eller spelar biljard med kompisarna på sin lediga tid. Har också faiblesse för sportiga bilar.

 

Daniel Hansson, elektriker och mekaniker.


Tillhör tävlingsteamet Förenade Racing och har bensin i blodet. Dragracing är en familjeangelägenhet, hans mamma är både tävlingsledare och domare för mc-tävlingar. Daniel är säkerhetschef på strippen, Malmö Raceway. Och ja – den typen av motortävlingar är helt lagliga!