Mini at The 81st Motor Show

Mini at The 81st Motor Show


Med sitt starka varumärke har MINI säkrat sin position som premiumledare i sin storleksklass. I Genève presenterade det brittiska märket inte bara det hittills bredaste modellurvalet, ett utökat utbud av motorer, ännu fler utrustningsalternativ, utan också ett konkret svar på frågan gällande stadskörning under 2000-talet.

Världspremiär: the MINI Rocketman Concept


MINI Rocketman Concept som förenar traditionella värderingar med innovativ teknik för att definiera ”Creative use of Space”. MINI Rocketman är en tredörrars bil med en längd på 3,3 meter. Kompakt på utsidan men stor på insidan. Med 3 +1 säten där föraren och passageraren sitter i fullstora stolar. Bakom passagerarstolen finns plats för en person och bakom föraren finns ett mini-säte för en mindre person. MINI Rocketman bygger på traditionella egenskaper från den klassiska MINIn fångar fantasin som en vision för storstadskörning i framtiden genom funktioner så som sina innovativa säten och dörrkoncept där dörrarna öppnas rakt ut inklusive tröskel istället för traditionell öppning. En banbrytande teknik för att ansluta sina passagerare till världen utanför.

Foto: BMW Group Press

Foto: BMW Group Press

Foto: BMW Group Press

Foto: BMW Group Press

Succé: MINI Countryman


Förra året kompletterades MINI familjen med MINI Countryman som märkets fjärde modell. Den större MINI Countryman visar hur en MINI kan öppnas upp för nya målgrupper genom ett innovativt koncept.

 

MINI Countryman - Foto: BMW Group Press

MINI Countryman - Foto: BMW Group Press

Världspremiär: MINI Cooper SD


MINI har också gett sina drivlinor ytterligare en energikick. Den mest kraftfulla dieseldrivna maskinen i varumärkets motorprogram för MINI, MINI Clubman, MINI Cabriolet och MINI Countryman. En 2,0-liters turbodiesel som levererar 105 kW/143 hk och maximalt vridmoment på 305 Newtonmeter. Den ger ännu mer effekt kombinerat med lägre bränsleförbrukning. MINI Cooper SD accelererar från 0 till 100 km/t på 8,1 sekunder och har en genomsnittlig bränsleförbrukning på 4,3 liter per 100 km (CO2-utsläpp: 114 g/km) i EUs testcykel. Sportmodellen av den mest kraftfulla dieselvarianten är också lätt att identifiera från utsidan, med stort luftintag, air scoop på motorhuven, takspoiler och dubbla avgasrör som signalerar ett tydligt budskap.

 

MINI Cooper SD - Foto: BMW Group Press

MINI Cooper SD - Foto: BMW Group Press

Världspremiär: John Cooper Works Pack för MINI och MINI Cabriolet


Nytt för i år är också ett utökat John Cooper Works paket som innehåller såväl exteriör- som interiörutrustning. Bland funktionerna i detta nya fabriksmonterade alternativ finns ett aerodynamikpaket, 17-tums lättmetallfälgar och speciella inredningsdetaljer. Plus DTC (Dynamic Traction Control) läggs till det standardutrustade stabilitetsystemet DSC (Dynamic Stability Control) och även EDLC (Electronic Differential Lock Control) - den elektroniskt styrda låsfunktionen för drivaxeldifferentialen.

 

Världspremiär: MINI Yours och MINI Clubman Hampton


Nya utrustningsmöjligheter till övriga MINI modeller som t.ex exklusiva MINI Yours med personlig konfiguration. En höjdpunkt vid lanseringen av MINI Yours är världspremiären av MINI Clubman Hampton. Individualitet är del av MINI-modellens karaktär - och nu har märket infört ett mycket exklusivt nytt sätt att personligt konfigurera din bil. De fabriksmonterade alternativen från MINI Yours sortimentet kombinerar kvalitet och stil med välbekant MINI-känsla och bidrar till att ge bilen en särskilt uttrycksfull närvaro. Underbart uttrycksfulla exteriöra lackeringar, varianter av klädsel och färger, samt omsorgsfullt konfigurerade utrustningspaket finns i MINI Yours utbud. Samtidigt presenteras en specialedition av MINI Clubman för att markera premiären av MINI Yours, MINI Clubman Hampton.

 

John Cooper Works Pack - Foto: BMW Group Press

John Cooper Works Pack - Foto: BMW Group Press

Succé: MINI Collection. Brit Chic


MINI Rockstar Collection trycker gasen I botten. Högkvalitativa märken i retro-look Union Jack- och Chequered Flag-motiv anger tonen.