MINI Genéve '15

MINI visar vårens nyheter på Genève-mässan 2015.


MINI Förenade Bil på plats i Genève och rapporterar från årets första stora bilmässa i Europa.

MINI. Personlighet som märks.


Med den senaste generationens modeller i premiumsegmentet, når MINI en ny nivå för sitt ledarskap. Det enda som kan tävla med en MINI när det gäller uttrycksfull personlighet är en annan MINI. Den uppkäftiga sportighet som för mer än 55 år sedan tog bilvärlden med storm, präglar även dagens MINI. Men först och främst handlar det om stil. Här finns en karismatisk personlighet som fick ögonen att lysa hos besökarna på bilmässan i Genève. Och inte bara hos männen – kombinationen av kaxighet och elegans har gjort MINI till ett märke som inte minst kvinnliga förare kan känna samhörighet med och detta märks tydligt på hemmaplan där hälften av våra skånska MINI ägare är tjejer. Möjligheterna att skapa en helt personlig MINI är ju nästan oändliga.

 

Ta till exempel nya MINI Countryman Park Lane, som fick sin världspremiär i Genève. Den atletiska karossen har fyra dörrar och en stor baklucka. Modellen har ett ännu generösare utrymme. Smidigheten, körkomforten och den något upphöjda sittpositionen gör den svårslagen när det handlar om körglädje. 4-hjulsdrift finns som tillval.

Den klassiskt atletiska karaktären betonas med 18” lättmetallfälgar i design Turbo Fan Dark Grey. Karossens färg i Earl Grey metallic kan kombineras med den nya färgsättningen i Oak Red för taket, backspeglarna och sport stripes längs sidorna och på motorhuven. I version MINI ALL4 med Exterior-paket är spoilers fram och bak samt tröskelbreddarna i karossens silverfärg. Side scuttles, tröskellisterna och interiören har emblem med texten ”Park Lane”. Interiörytorna i Cross Stripe Grey är också exklusiva för MINI Countryman Park Lane. I kombination med inlägg i Carbon Black för dörrarna och mittkonsolen skapas en helhet som ger begreppet sportighet en helt ny dimension.


I version MINI Countryman Park Lane Chili ingår LED-dimljus, sportstolar i tyg/läder, automatisk luftkonditionering, Sport Button, regnsensor med automatisk kontroll av halvljuset, lädersportratt med multifunktionsknappar och förvarings- respektive belysningspaket.


MINI Countryman Park Lane tillverkas i åtta olika versioner, med framhjulsdrift eller 4-hjulsdrift. De 4-cylindriga bensinmotorerna levererar 122 hk eller 190 hk. Dieselmotorerna finns med 112 hk eller 143 hk.

Toppatleten i segmentet för mindre bilar: nya MINI John Cooper Works.


Det finns ingen ”vanlig” MINI. Alla bilar från märket MINI uppfyller mycket personliga krav på utseende, utrustning prestanda. John Cooper Works logo på en MINI är ett klart statement för extrem körglädje. Både i trafiken och på tävlingsbanan. En glädje som även rymmer bränsleförbrukningen som ligger på 0,67 liter/mil blandad körning. Den helt nya 2-liters 4-cylindriga motorn med MINI TwinPower Turbo-teknik är 25 % starkare än den föregående modellen och levererar 231 hk och ett maximalt vridmoment på 320 Nm, vilket gör den till den starkaste motorn någonsin för en serietillverkad bil från MINI.Accelerationen från 0 till 100 km/h går på 6,3 sekunder med standardutrustningens manuella växellåda. Med extrautrustningens 6-stegade automatiska växellåda med Steptronic går acceleration på 6,1 sekunder, samtidigt som bränsleförbrukningen sjunker till 0,57 liter/mil med ett koldioxidutsläpp på låga 133g/km. Toppfarten ligger på 246 km/h. Naturligtvis matchas bilens prestanda av teknik och utrustning över hela linjen.

I standardutrustningen ingår bland annat sportdämpning och dynamisk stabilitetskontroll (DSC) med funktionerna dynamisk väggreppskontroll (DTC), elektronisk differentialspärr (EDLC) samt performance control, vilket ger ökat stöd vid snabb kurvkörning. En annan standardutrustning är Brembo sportbromsar, som är exklusiva för denna modell..

Exteriören hos nya MINI John Cooper Works betonar bilens sportigt dynamiska karaktär. Stora luftinsläpp i fronten hanterar den nödvändiga kylningen. För belysningen används LED-tekniken både för strålkastarna och varselbelysningen. Alla karossens delar har optimerats på tävlingsbanan, för att ge en aerodynamik som motsvarar kraven på en verkligt sportig bil.

 


Bland de 11 färger som finns för karossen ingår den speciella nyansen MINI Yours Lapisluxury Blue metallic och den nya färgen Rebel Green metallic, vilken finns exklusivt för MINI John Cooper Works.