MINI på Frankfurt International Motor Show '12

MINI på Frankfurt International Motor Show inför 2012


När MINI intar scenen på den Internationella Motormässan i Frankfurt (IAA), är det med både bredd och djup. Här visar MINI produktportföljen inför 2012 med bilar i premiumsegmentet och ett mycket attraktivt och spännande tillbehörsprogram, som erbjuder kunderna stora möjligheter att skapa en helt egen, personlig bil. Precis som det ska vara, när det handlar om MINI.

Foto: BMW Press
Förenade Bil Magazien 2012

Världspremiär för ännu en mer koncentrerad go-kart-känsla.


På senaste IAA, världens viktigaste bilutställning, fick världen för första gången se den produktionsklara nya MINI Coupé. Det senaste steget i det brittiska bilföretagets mycket målinriktade utveckling. Märkets femte modell visar upp kvaliteterna hos MINI i en ny, spännande förpackning. MINI Coupé är en tvåsitsig sportmodell med en design, utrustning och köregenskaper som innebär en ytterligare skärpning av allt som man associerar till en MINI. Det gäller särskilt körglädjen. Över hela världen är MINI från  begynnelsen 1959 synonymt med köregenskaper i särklass.

Relanseringen för tio år sedan innebar en MINI med högre komfort, utrymme, kvalitet och säkerhet, utan att den speciella go-kart-känslan förlorats. Nu har den vässats ytterligare. Den tvåsitsiga modellen lanserades direkt från start med fyra olika motoralternativ med en effekt som spänner från 90 kW/122 hk för MINI Cooper Coupé till 155 kW/211 hk för toppmodellen MINI John Cooper Works Coupé. I harmoni med detta är chassit vidareutvecklat med ny fjädring, en optimal viktfördelning och speciella aero-dynamiska lösningar – inklusive en bakre spoiler som automatiskt fälls ut vid ca 80 km/h.

Innanför den högt öppningsbara bagageluckan finns ett bagageutrymme på imponerande 280 liter.  En praktisk funktion är genomlastsystemet, som förenar kupéutrymmet och bagagerummet. En intressant detalj för interiören är de två ovala markeringarna i taket, som betonar den tvåsitsiga karaktären hos nya MINI Coupé.

Många kommer säkert att köpa en MINI Coupé för dess individuella, nyskapande design. Den sportigt kompakta formen har en modern, självsäker utstrålning, som ingen kan undgå att beröras av. Oavsett om man ser den framifrån, bakifrån eller från sidan. Designen betonas av takets kontrasterande färgsättning – något som gör ett ännu starkare intryck med extrautrustningens speciella sport-stripes.