MINI teknik connected

MINI teknik connected


Med en iPhone och gratisappen MINI Connected flyttar Facebook och Twitter in i bilen tillsammans med en mängd andra läckra funktioner som Google Send to Car, webradio och röstmeddelanden.

Text: Simeon Ogen
Foto: BMW Press
Förenade Bil Magazine 2012


 

Sociala nätverk i bilen

Genom MINI Connected kan man få information från Facebook presenterad på skärmen eller uppläst i högtalarsystemet, och man kan även själv publicera statusuppdateringar utan att röra telefonen. Samma sak gäller för Twitter.

 


 


 

Men det stannar inte där. MINI Connected kan även presentera information om bilen och analysera ens körstil. Funktionen Mission Control ser till att man ständigt vet vad som pågår i och runt omkring bilen genom att i underhållande dialogform läsa upp saker som utomhustemperaturen, innehållet i tanken och motortemperaturen. Den som är tävlingsinriktad kan ha riktigt roligt med funktionen MINIMALISM Ranking list, som är en rankinglista där du och dina vänner kan tävla om vem som kör bränsleeffektivast.

 


 


 

MINI med kraft av Google

Google Send to Car gör det möjligt att skicka färdbeskrivningar från Google Maps på en dator direkt till bilen, och Google local search ser till att du alltid hittar vad du behöver oavsett om det är en restaurang, en gatuadress eller ett telefonnummer. Allting snyggt integrerat och grafiskt presenterat.

 


 


 

Ditt eget soundtrack

Med Dynamic Music har MINI låtit fantasin flöda och resultatet är en musikupplevelse som utformas av din körstil och allt som händer runt omkring. Dynamic Music bygger på specialkomponerad musik som ändrar volym, karaktär och tempo utifrån bland annat bilens acceleration och sidorörelser. Du skapar ditt eget soundtrack genom ditt sätt att köra och det finns olika genren att utgå från – exempelvis Metal Slam, Disco och Lounge. Men skulle du plötsligt vilja lyssna på klassisk country istället går det också bra eftersom MINI Connected innehåller hundratals webradiostationer.

  

Komma igång

För att komma igång med MINI Connected behövs en iPhone med gratisappen MINI Connected istallerad, och så behöver bilen vara utrustad med MINI Connected och radion MINI Visual Boost eller navigationssystemet. Sen är det möjligt att koppla samman telefonen med bilen och styra funktionerna med joysticken, knapparna på ratten eller direkt
på skärmen.